Vil du have dig selv tilbage?

Det er bedre at overvinde dig selv, end det er at vinde tusinde slag.”- Buddha

At være 100 procent ærlig og tro mod sig selv, at mærke sandheden indeni og turde gå efter det som føles rigtigt er nok noget af det sværeste man som menneske kan foretage sig.

Man er konstant oppe imod stærke kræfter. Det kollektive meningshysteri er en blandt mange fjender, og er svær at besejre. Vi skal mene alt muligt om alt muligt og det kan være svært at navigere i. Og jo mere vi skal forholde os til noget udenfor os selv, jo mindre tid er der til at mærke det som foregår indeni.

Tillærte normer og fordomme spiller også et puds. Vi lærer hvad der er oppe og nede og hvad der er rigtigt og hvad der er forkert. Og ligeså langsomt igennem livet bliver andres holdninger og værdier også til vores, som vi så efterlever og handler efter.

Indtil smerten og lidelsen indtræffer.

Indtil smerten og lidelsen ved vores mønstre gør så ondt, at vi vågner. Lige så langsomt, men med stadig øget bevidsthed på hvad det er, der foregår indeni, får vi langsomt adgang til et dybere og mere sandt niveau i os.

Vi opdager at smerten og lidelsen skyldes, at der var noget vi misforstod. Vi troede, at det vi blev udsat for af ubehageligheder, handlede om hvor meget eller hvor lidt vi var værd som væsener, og hvor meget eller hvor lidt vi kunne tillade os selv bare at være os selv, og derfor byggede vi et billede op omkring os selv ud fra, hvad vi troede det handlede om, og hvad andre nok forventede af os.

Vi begynder at forstå at Smerten skyldes at vi har fjernet os fra os selv, og det vi kom ind i livet med, nemlig noget dybere. Samtidig forstår vi, at smerten/misforståelsen netop er der for at pege videre på det dybere lag.

Dermed får vi adgang til at vende tilbage til udgangspunktet:

– Vores sjæls sandhed.

Vi skal hver især finde vores egen sandhed. Hvad vi ønsker ud fra vores sjæls inderste ønsker. Der er ikke en facitliste der er fælles for alle.

Men fælles for alle væsener når vi koger det ind er, at det altid drejer sig om: Mere Kærlighed, glæde, frihed, tryghed, harmoni, mening mv. Det er alt sammen sjælens inderste sandhed. Så alle leder efter sjælen og sjælens sandhed, men på forskelig vis.

At finde ind til sandheden og være ærlig omkring os selv, er den største gave vi kan give os selv. Og så at turde handle på det og ændre de ting der ikke virker.

At turde stole på Intuitionens og Hjertets kraft

Vejen hen til sandheden er ikke nødvendigvis komfortabel. Vi skal nogle gange give slip på nogle rigtig tunge ting, måske tilsidesætte stolthed og prestige, for til gengæld at få os selv tilbage. Det kræver dedikation, determination og en god portion vilje at ville sig selv. Hvis vi begynder at mærke glæde, frihed, ro og kærlighed m.v indeni ved vi, at vi nærmer os noget der er sandt, for det er iboende kvaliteter i sjælen som ikke er betinget af noget og som ikke har en årsag. Døren åbner sig langsomt til noget bedre.

Knirk.

0
hvad-du-oensker-skal-du-faa